Ohjeita hakulomakkeen täyttämiseen

Rekisteröityminen

Hakulomakkeen täyttäminen alkaa rekisteröitymällä palvelun käyttäjäksi. Viime vuoden haussa rekisteröityneet voivat käyttää tuolloin luomiaan tunnuksia. 

Rekisteröitymisen yhteydessä hakija syöttää perustietonsa (nimi, osoite, jne.), määrittää itselleen käyttäjätunnuksen ja salasanan sekä valitsee haettavan apurahan tyypin (eka-apuraha, kannustusapuraha, tutkimusapuraha, palaavan tutkijan apuraha tai tutkimusryhmän perustajan apuraha). HUOM! Vain yhden tyyppistä apurahaa voi hakea.

Ohjelma lähettää hakijalle vahvistuspyynnön rekisteröitymisestä sähköpostiosoitteeseen. 

Rekisteröityminen tehdään vain kertaalleen, jonka jälkeen seuraavilla kerroilla palveluun tultaessa kirjaudutaan sisään rekisteröitymisen yhteydessä määritellyillä tunnuksilla.

Hakemuksen täyttäminen

Rekisteröitymisen yhteydessä hakijalle syntyy palveluun tyhjä apurahahakemus, jota pääsee täydentämään sisäänkirjautumisen jälkeen. Sivut voidaan täyttää missä tahansa järjestyksessä, ja tietoja voidaan myöhemmin palata täydentämään ja muuttamaan. 

Ennen siirtymistä sivulta toiselle on sivun tiedot muistettava tallettaa sivun alareunan Tallenna -painikkeella.

Kenttien Tiivistelmä, Taustat, Tavoite, Suoritus ja Nykyvaihe alla on ilmoitettu kunkin kentän maksimipituus merkkeinä. Kenttiin voidaan syöttää tekstiä joko kirjoittamalla tai kopioimalla tekstiä toisesta ohjelmasta. Huomaa! Tekstiä siirrettäessä kaikki muotoilut (lihavoinnit, kursivoinnit yms.) katoavat.


Tutkimusryhmän perustajan apurahan hakijoille

Tutkimusryhmän perustajan apurahojen hakemus koostuu kahdesta eri sivusta:

  • Perustiedot
  • Tutkimussuunnitelma

Perustiedot -sivu sisältää tutkimussuunnitelman, tutkimussuunnitelman perustiedot, eli nimen ja tiivistelmän sekä haettavan apurahan määrän. Huom! Ennen siirtymistä sivulta toiselle on sivun tiedot muistettava tallettaa Tallenna -painikkeella.

Tutkimussuunnitelma -sivulla ladataan Adobe Acrobat (.pdf) muotoinen tutkimussuunnitelma. Ladatun tutkimussuunnitelman tulee sisältää seuraavat osiot:

  1. Tutkimussuunnitelma (max. 10 sivua)
  2. Julkaisuluettelo
  3. Ansioluettelo (max. 3 sivua)
  4. Kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma

Tutkimussuunnitelman voi ladata hakukauden aikana niin monta kertaa kuin haluaa. Uusi versio korvaa aina edellisen. Tutkimussuunnitelma ladataan seuraavasti:

  1. Paina sivulla olevaa Selaa -painiketta
  2. Valitse avautuvasta tiedostonvalintaikkunasta haluamasi tiedosto
  3. Sulje tiedostoikkuna Avaa -painikkeella
  4. Tallenna tiedosto sivulla olevalla Tallenna -painikkeella

Tutkimussuunnitelman lataamisen jälkeen Tutkimussuunnitelma -sivulle ilmestyy tieto siitä, koska tutkimussuunnitelma on viimeksi ladattu järjestelmään sekä linkit ladatun tutkimussuunnitelman poistamiseksi ja avaamiseksi. 


Hakemus kesken 

Voit jättää hakemuksesi kesken myöhempää täydennystä varten, mutta muista kuitenkin kirjautua ulos palvelusta (lomakkeen oikeassa yläreunassa). Uloskirjautuminen kannattaa aina tehdä etenkin jos palvelua käytetään yhteiskäytössä olevalta tietokoneelta.

Kun hakemus on valmis

Kun hakemuksesi on valmis, leimaa se VALMIS-tilaan. Tämän jälkeen et enää pääse muuttamaan hakemusta. Lopullinen hakemus on se, joka on tallennettuna palvelimellamme hakuajan viimeisenä päivänä klo 23:59 mennessä. 

Ongelmatilanteissa voit ottaa Marketta Kaunistoon info a laaketieteensaatio.fi.  

Laitteisto- ja ohjelmistovaatimukset

Apurahapalvelun käyttö vaatii Internet-selaimen. Tuettuja selaimia ovat Internet Explorer 8.0 tai uudempi,Firefox, Chrome ja Safari. Suosittelemme aina käyttämään selaimen uusinta versiota.

Palvelua voidaan käyttääkaikissa käyttöjärjestelmissä, joihin on saatavilla jokin edellä mainituista selaimista.